1226723.jpg
Ainekset:


125 g voita


Reilu 1 dl tomusokeria


3 dl vehnäjauhoja


2 tl leivinjauhetta


½ dl maissitärkkelystä


200 g tummaa suklaata

Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sekoitellen vaahdon joukkoon. Sulata 75 g suklaata ja hämmennä taikinaan. Jos taikina tuntuu liian jäykältä pursotettavaksi, lisää siihen hieman maitoa. Pursota isolla tähdenmuotoisella tyllalla pikkuleipiä pellille, jätä reilusti leviämisvaraa. Paista 175-200 asteessa 12-15 minuuttia. Sulata loput suklaasta ja kasta jäähtyneiden pikkuleipien kulmat suklaaseen. Anna jähmettyä viileässä.

1226721.jpg

Ohje on kirjasta Maittavat suklaaherkut. Alkuperäisen ohjeen mukaan tästä taikinamäärästä tulee 18 kpl pikkuleipiä, ja minä tein sen määrän. Mutta paiston jälkeen suklaasormet muistuttivat enemmän suklaakämmeniä koska ne kohoavat ja leviävät niin paljon. Kannattaa siis tehdä vähän pienempiä, vaikkapa noin 30 kpl niin ovat sopivamman kokoisia. :)