70 kpl

Ainekset:
200 g voita
1 1/4 dl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 pkt vaniljakastikeaineksia (Ekströms Fresta Marsán)
(1-2 rkl kermaa)

Pinnalle:
2 rkl sokeria
2 tl kanelia

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri huolella vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Sekoita taikinaksi. Anna taikinan levätä kelmulla peitettynä jääkaapissa noin 30 minuuttia. Kauli taikinasta 3–4 mm paksuinen levy, ja painele siitä piparimuoteilla pikkuleipiä. Kun otat taikinan jääkaapista niin vaivaa sitä käsissäsi, kunnes se lämpiää sen verran, että työstäminen on mahdollista. Jos taikina vaivaamisesta ja lämmittämisestä huolimatta on erittäin murenevaista eikä tahdo pysyä kasassa, niin voit lisätä siihen 1-2 rkl nestettä, esim. kermaa. Tämä vähentää taikinan murenevaisuutta. Kaulintavaiheessa on tärkeää, että käytät jauhoja vain sen verran, että taikina ei tartu pöytään tai kaulimeen. Käytä pieniä muotteja ja nosta pikkuleivät pöytäpinnalta ohuella metallilastalla. Sekoita kaneli ja sokeri matalalla lautasella. Paina jokaisen pikkuleivän yläpuoli seokseen. Paista leivinpaperoidulla pellillä 200 asteessa 10–12 minuuttia.

---------------------------------------------------

Tämä ohje on uusimmasta Maku-lehdestä ja löytyy myös lehden nettisivuilta. Itse suosin harvemmin moisia ylistyssanoja leivonnaisten nimissä, mutta täytyy myöntää että nämä olivat kyllä tosi hyviä!

Pahoittelen pitkäksi venynyttä bloggaustaukoa. On ollut muuttoa ja keittiö- sekä muuta remonttia ja tekemistä näkyy aina löytyvän enemmän kuin aikaa. Ihana on ollut huomata että sivuillani on silti riittänyt kävijöitä tasaiseen tahtiin, kiitos teille kaikille!