1 pellillinen
 
Pohja:
4 munaa
3dl sokeria
½ dl maitoa
1,5 dl juoksevaa margariinia
4 dl vehnäjauhoja
½ dl kauraleseitä
2,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4-5 dl kokonaisia mustikoita 

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon vuorotellen maidon ja margariinin kanssa. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja ripottele mustikat päälle. Paista 225 asteessa 15–20 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin värinen. Valmiin piirakan päälle voi ripotella hieman sokeria, etenkin jos mustikat ovat sokeroimattomia.

Ihan tavallista mustikkapiirakkaa siis. Tämä on tosi vaivaton tehdä ja valmistuu nopeasti. Maku vie kuitenkin kielen mennessään! Käytän tätä samaa pohjan ohjetta monenlaisiin marjapiirakoihin, on niin kätevää tehdä pellillinen kerralla niin jää jotain pakastimeenkin vierasvaraksi. Mustikoiden sekaan sopisivat myös vadelmat tosi hyvin!