700259.jpg

Ainekset:


3 keltuaista


1 dl sokeria


2 dl kevytvispiä


250 g maitorahkaa


2-3 dl mustikkasurvosta


1 tl vaniljasokeria

Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Vatkaa vispikerma vaahdoksi, sekoita joukkoon rahka. Soseuta mustikkasurvos sauvasekoittimella tasaiseksi. Yhdistä kaikki ainekset varovasti sekoittaen, mausta vaniljasokerilla. Kaada seos kakku- tai jäädykevuokaan. Anna jäätyä pakastimessa mielellään seuraavaan päivään tai ainakin useita tunteja.

Ota jäädyke sulamaan noin 20 minuuttia ennen tarjoilua. Kumoa lautaselle (tarvittaessa upota vuoka ensin kuumaan veteen) ja koristele kokonaisilla mustikoilla.

Tässäpä kesäherkkua vaikka jäätelön sijaan nautittavaksi. Ihanan pehmeän ja raikkaan makuista on. Jäljelle jääneet valkuaiset käytin pusuihin.