786064.jpg

Ainekset:


1 kananmuna


1,5 dl sokeria


2-2,5 dl vehnäjauhoja


2 tl leivinjauhetta


Ripaus suolaa


2 dl piimää

Vatkaa munien rakenne rikki sokerin kera. Kaada mukaan piimä. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Heitä joukkoon hyppysellinen suolaa, sekoita tasaiseksi.  Taikinan on tarkoitus olla kakkutaikinamaisen paksua. Paista lettupannulla voissa miedolla lämmöllä paksuja leivoksia. Jos taikina tuntuu tarttuvan pannuun, voit laittaa myös taikinan joukkoon hieman voisulaa tai öljyä. Tarjoa valmiit ohukaisleivokset marjojen ja vaahterasiirapin tai juoksevan hunajan kera. Varmaan myös hillo ja jäätelö sopisivat näiden kaveriksi!

Tässäpä ihanan helppo ja nopeatekoinen ohje. Muistan, kun isäni teki meille joskus näitä ollessani pieni, ohje on aikoja sitten häneltä kirjoitettu muistiin. Tällä ohjeella tulee 4-5 pannullista eli 16–20 ohukaisleivosta.