Ainekset:
1 pkt (n. 580 g) lenkkimakkaraa
2 sipulia
1 rkl öljyä
2-3 rkl vehnäjauhoja
4 dl maitoa
1/2 dl tomaattipyreetä
1 valkosipulinkynsi
2 tl basilikaa
1/2 tl suolaa
mustapippuria
1 1/2 dl emmental-mozzarellajuustoraastetta

Leikkaa kuorittu makkara noin 1/2 cm:n viipaleiksi ja levitä viipaleet uunivuokaan.Pilko sipulit ja kuullota öljyssä kattilassa. Ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoita. Kaada kattilaan maito ja sekoita hyvin. Keitä kastiketta noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon tomaattipyree, hienonnettu valkosipuli, basilika, suola ja mustapippuri. Kaada kastike makkaraviipaleiden päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia. Tarjoa perunasoseen kanssa.




Tämä ohje on jälleen
Pirkan mainiolta reseptisivulta, pienen pienin muutoksin. Helppoa, nopeaa ja maukasta arkiruokaa, joka oli kovasti koko perheen mieleen. Ainakin minulla makkararuoat pyörivät lähes aina makkarakastike-makkarakeitto-uunimakkara-linjalla, joten tämä oli tervetullutta vaihtelua. Suosittelen käyttämään päällä emmentalia sisältävää juustoraastetta, sen maku sopii tähän ruokaan täydellisesti. Hämärässä otetut kuvat saavat ruoan näyttämään jotenkin epämääräiseltä, mutta uskaltautukaa ihmeessa silti kokeilemaan, lopputulos on yllättävän hyvä!