357533.jpg

4 annosta

Ainekset:


2 isoa porkkanaa


1-2 sipulia


400g jauhettua maksaa


Margariinia paistamiseen


3-4 rkl vehnäjauhoja


6 dl vettä


4 rkl soijakastiketta


Suolaa


Valkopippuria


Muutama laakerinlehti

Raasta porkkanat ja sipulit karkeaksi raasteeksi tai pilko tikkumaisiksi. Kypsennä maksa rasvassa kasarissa tai kattilassa. Ripottele päälle jauhot ja sekoita, lisää raasteet ja vesi. Kiehauta sekoittaen kunnes kastike sakenee. Mausta ja anna hautua kannen alla 5-10 minuuttia. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja puolukkahillon kera.

Jos haluat pehmeämmän, ei niin voimakkaasti maksalta maistuvan kastikkeen, korvaa nesteestä 2 dl ruokakermalla tai laita 200 g maksaa ja 200 g jauhelihaa.