4 annosta
Ainekset:
2 isoa porkkanaa
1-2 sipulia
400g jauhettua maksaa
Margariinia paistamiseen
3-4 rkl vehnäjauhoja
6 dl vettä
4 rkl soijakastiketta
Suolaa
Valkopippuria
Muutama laakerinlehti
Raasta porkkanat ja sipulit karkeaksi raasteeksi tai pilko tikkumaisiksi. Kypsennä maksa rasvassa kasarissa tai kattilassa. Ripottele päälle jauhot ja sekoita, lisää raasteet ja vesi. Kiehauta sekoittaen kunnes kastike sakenee. Mausta ja anna hautua kannen alla 5-10 minuuttia. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja puolukkahillon kera.
Jos haluat pehmeämmän, ei niin voimakkaasti maksalta maistuvan kastikkeen, korvaa nesteestä 2 dl ruokakermalla tai laita 200 g maksaa ja 200 g jauhelihaa.
Kommentit