Ohje on poimittu Marien blogista.
845404.jpg

 (26cm irtopohjavuokaan)

Pohja:


4 munaa


2 dl sokeria


1 dl vehnäjauhoja


1 dl perunajauhoja


1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe sekaisin. Sihtaa vaahdon joukkoon, kääntele lusikalla varovasti sekaisin. Vuoraa kakkuvuoan pohja leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat tai voitele ja korppujauhota vuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua kesken paiston ettei kakku lässähdä. Anna jäähtyä pari minuuttia ja kumoa kakku.

Kostutukseen:


maitoa

Mustikka-valkosuklaatäyte:


2 dl kuohukermaa


100g maustamatonta tuorejuustoa


150g valkosuklaata


2,5dl mustikoita


4 liivatelehteä


2 rkl vettä


1 valkuainen


1 rkl sokeria

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kaikki kerma (4 dl) isossa kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto (200g) ja sekoita tasaiseksi. Ota noin puolet vaahdosta toiseen kulhoon. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin.

Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa sulaksi. Yhdistä sulanut valkosuklaa kermavaahdon joukkoon sekoittaen. Lisää mustikat kokonaisina. Vatkaa valkuainen ja sokeri kovahkoksi vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto mustikkakermavaahtoon varovasti käännellen. Kuumenna vesi kuumaksi ja sulata liivatteet veteen. Lisää ohkaisena nauhana vaahdon joukkoon sekoittaen. Kaada täyte aika nopeasti vuokaan maidolla kostutetun pohjan päälle, täyte alkaa hyytyä aika nopeasti jäisien mustikoiden takia. Nosta keskimmäinen pohja päälle, painele kevyesti.

Vadelmatäyte:


2 dl kuohukermaa


3 dl vadelmia


100g tuorejuustoa


½ dl sokeria


1 tl vaniljasokeria


2 tl sitruunamehua


1 valkuainen


1 rkl sokeria


4 liivatelehteä


2 rkl vadelmamehutiivistettä

Lisää vaahtoon jäiset vadelmat, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita. Vatkaa valkuainen ja sokeri kovahkoksi vaahdoksi. Lisää vadelmakermavaahdon joukkoon varovasti käännellen sekaisin. Kuumenna vadelmamehu kuumaksi ja sulata liivatteet siihen. Lisää sitruunamehu. Valuta liivatemehu ohkaisena nauhana vaahdon joukkoon sekoittaen. Kaada täyte maidolla kostutetun pohjan päälle. Nosta kansi päälle ja paina kakku varovaisesti tasaiseksi ja suoraksi.

Peitä vuoka foliolla ja anna hyytyä yön yli jääkaapissa. Irrota vuoan reunat varovaisesti. Siirrä kakku kakkualustalle leivinpaperin avulla.

 

Koristeluun:


mustikoita


vadelmia


1 dl vadelmamehua (karpalomehu kävi myös hyvin)


1 dl vettä


1dl hyytelösokeria


2 prk Flora Vispiä

Asettele marjat kakun päälle. Kuumenna mehu ja vesi kiehuvan kuumaksi. Lisää hyytelösokeri kuumaan veteen ja sekoita. Kun mehu alkaa kiehua uudestaan, nosta pois liedeltä. Anna seistä noin 4 minuuttia ja valuta lusikalla hyytelöä marjojen päälle. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Pursota kakun reunoille haluamallasi tavalla.