471817.jpg

Ainekset:


2 porkkanaa


1 sipuli


½ keräkaali


2 rkl öljyä


5 etikkapunajuurta


1,5 l vettä


3 lihaliemikuutiota


2 rkl ketsuppia


2 laakerinlehteä


Valkopippuria


Persiljaa


(Suolaa jos tarvitsee)


1 pkt nakkeja

Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi tai pilko ohuiksi tikuiksi. Leikkaa myös sipuli ja kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuullota kasviksia öljyssä kuumalla pannulla vähän aikaa. Raasta sillä välin punajuuret myös karkealla terällä. Laita kattilaan vesi ja kiehauta, lisää lihaliemikuutiot, mausteet, punajuuret ja muut kasvikset. Anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä vähintään tunti. Pilko nakit ja ruskista pannulla hieman. Lisää nakit keittoon ja nosta kattila pois kuumalta levyltä. Tarjoa keitto ranskankerman tai smetanan kanssa.