463117.jpg
Ainekset:


5 dl vettä


2,5 rkl kanafondia


2 rkl makeaa soijakastiketta


1 paprika


Herkkusieniä


Minimaissia


1 limetin mehu ja raastettu kuori


1 punainen chili


~5 cm pala tuoretta inkivääriä


100 g nuudeleita


1 pss (180g) katkarapuja


1 tlk (4 dl) kookosmaitoa


 


Pilko kasvikset sopivan kokoisiksi. Minä otin herkkusienet ja minimaissit Oolannin Big Wok-pakastepussista.  Pese limetti ja raasta kuori ohuella terällä. Kuori inkivääri ja raasta myös se. Halkaise chili, poista siemenet ja pilko paloiksi. Kiehauta vesi, kanafondi ja soijakastike. Lisää liemeen kaikki ainekset inkivääriin saakka ja anna kiehua reilu 5 minuuttia. Kaada joukkoon kookosmaito. Kun seos uudelleen kiehahtaa, murskaa nuudelit pienemmiksi ja sekoita mukaan, keitä muutama minuutti. Viimeisenä lisää katkaravut ja kuumenna hetki, älä anna enää kiehua ettei ravuista tule sitkeitä.

Alun perin sain idean tähän keittoon jostakin talteen leikkaamastani Yhteishyvän ruokalehden ohjeesta. Muuttelin kuitenkin aineksia ja määriä aika paljon omien mieltymysteni mukaan. Käytin tuoretta inkivääriä ensimmäistä kertaa ja se oli kyllä tärkein aines tässä sopassa! Maku oli ihanasti suuta lämmittävä muttei kuitenkaan tulinen, ja muistutti tosi paljon läheisen thai-ravintolan katkarapukeittoa. Suosittelen!