459426.jpg

Ainekset:


2 munaa


5 dl maitoa


2 dl vehnäjauhoja


½ dl kauraleseitä


½ dl sokeria


½ tl suolaa


½ tl kanelia


2 rkl ruokaöljyä tai juoksevaa margariinia


1 omena


1 banaani

Paistamiseen juoksevaa margariinia tai voita

Riko munien rakenne ja sekoita joukkoon muut taikinan ainekset. Anna turvota noin 15 minuuttia. Kuori ja pilko banaani ohuiksi viipaleiksi ja omena pieniksi kuutioiksi. Paista ohukaiset pannulla niin, että kaada ensin tilkka taikinaa rasvatulle pannulle, sen jälkeen laita keskelle joko 1 banaaniviipale tai muutama omenakuutio ja päälle vielä hieman taikinaa (hedelmät palavat muuten helposti pannuun kiinni kääntämisen jälkeen). Toki omenaa ja banaania voi samaankin ohukaiseen laittaa, mutta banaanin maku voimistuu paistettaessa niin paljon että se varmaan peittäisi omenan maun kokonaan. Paista molemmin puolin kauniin ruskeiksi ja tarjoa lämpimänä vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa. Jos teet pelkkiä omenaohukaisia, vaniljakastikkeen sekaan kannattaa laittaa myös hieman kanelia.

Jonkun blogissa oli vähän aikaa sitten omenalettuja, mistä sain tämän idean. Halusin testata uutta ohukaispannuani ja tein sitten aamupalaksi tällaisia. Alkuperäistä ohjetta en jaksanut lähteä etsiskelemään vaan tein ihan omalla ohjeella, hyviä tuli näistäkin.