496761.jpg

Ainekset:


2 keitettyä kananmunaa


30 g voita


3 rkl vehnäjauhoja


5 dl kevytmaitoa


Suolaa


Valkopippuria


(Muskottipähkinää)

 

Kuumenna rasva paksupohjaisessa kattilassa. Lisää joukkoon jauhot, sekoita ja kypsennä hetken aikaa. Lisää maito koko ajan sekoittaen. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Silppua keitetyt munat kastikkeen joukkoon ja tarjoile esimerkiksi kalan ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Kate oli Makuhetket-blogissa tehnyt vähän aikaa sitten kananmunakastiketta, mikä palautti mieleeni tämän ihanan ruoan jonka olin ihan totaalisesti unohtanut. Ohjeen kaivoin Keittotieto-kirjasta vuodelta 1975. Lisänä keitettyä perunaa ja uunissa paistettua valmispakastekalaa. Ripautin vielä hieman tilliä kastikkeen päälle mausteeksi, ja oli kyllä maukasta.