501303.jpg

Ainekset:


2 banaania


2 omenaa


2 päärynää


1 iso tölkki ananaspaloja sokeriliemessä


1 rasia tummia viinirypäleitä


½ sitruunan mehu


1 karambola eli tähtihedelmä


1 levy valkosuklaata

Valuta ananaksesta mehu pois ja huuhdo viinirypäleet. Kuori ja pilko hedelmät, sekoita hedelmäsalaatti hyvin ja valuta päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Pilko valkosuklaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Laita tarjoiluastiaan ensin kerros hedelmäsalaattia, ripottele väliin valkosuklaata, sitten loput hedelmäsalaatista ja pinnalle loput suklaasta. Koristele karambolaviipaleilla ja tarjoa heti. Jos hedelmäsalaatti joutuu odottamaan tarjoilua yli tunnin, lisää suklaa vasta tarjolle tuotaessa, sillä se imee helposti kosteutta ja koostumus sekä maku kärsivät.

Halusin tehdä jotain raikasta jälkiruokaa joka ei kuitenkaan olisi ihan tavanomaista. Sain idean laittaa hedelmäsalaatin joukkoon valkosuklaata, ja se sopi siihen todella hyvin! Vaikka kaikki olivat syöneet pääruokaa vatsansa täyteen, lähes koko kulhollinen jälkiruokaa hävisi hetkessä parempiin suihin :)