563130.jpg

Ainekset:


5 dl maitoa


50 g hiivaa


1 tl suolaa


2 dl sokeria


1 rkl kardemummaa


2 munaa


n. 12 dl vehnäjauhoja


1 dl juoksevaa margariinia

 


Täytteeksi:


Vadelmahilloa

 


Paistamiseen:


Ruokaöljyä

 


Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja munat, sekoita. Alusta joukkoon jauhot ja loppuvaiheessa margariini. Taikina saa jäädä löysähköksi. Anna taikina kohota liinan alla noin 30 minuuttia.

Jos teet rinkilämunkkeja, taikinasta tulee 40 kpl näin: Jaa taikina 4 osaan ja pyöritä tasapaksuiksi tangoiksi. Jaa tangot 10 osaan ja pyörittele pulliksi. Anna kohota jälleen noin 30 minuuttia. Kuumenna öljy kattilassa ja testaa kuumuus pienellä taikinapalalla. Tee pulliin reiät keskelle ja paista molemmin puolin kauniin ruskeiksi öljyssä. Nosta reikäkauhan avulla talouspaperin päälle hetkeksi ja sokeroi lämpimänä.

Minä tein rinkilöiden lisäksi myös pieniä hillomunkkeja. Jaoin edellä mainitut palat vielä puolikkaiksi ja pyörittelin tasaisiksi. Kohotus ja paisto samalla tavalla kuin edellä. Paiston jälkeen laitoin täytteeksi noin vadelmahilloa noin 1 tl/munkki pitkällä ja kapealla pursotinterällä.

Munkkeja tein siis kyllä jo vappuna, päivitykset vaan ovat hieman myöhässä. Hillomunkit eivät ole kuvassa joka piti napata heti alussa, koska joku oli  koko ajan vierellä kärkkymässä että joko saa ottaa :)