611647.jpg

Ainekset:


200g taloussuklaata


200g margariinia


4 munaa


2 dl sokeria


4 rkl kaakaojauhetta


1,5 dl vehnäjauhoja


1 tl leivinjauhetta


1 pss (80g) hasselpähkinärouhetta 

 


Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka. Sulata suklaa ja margariini yhdessä vesihauteessa. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu ja jäähdytetty suklaa-rasvaseos. Siivilöi kaakaojauhe jauhojen sekaan ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhot kevyesti nostellen taikinan sekaan. Levitä taikina vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia.

Kuorrutus:


150 g taloussuklaata


1 dl kermaa


1 rkl margariinia


Mariannemurskaa


Kuumenna kerma kattilassa, mutta älä keitä. Lisää sekaan suklaa ja margariini. Sekoita, kunnes kuorrutus on tasaista. Anna jäähtyä hieman ja kuorruta kakku. Koristele mariannemurskalla.

611650.jpg

Tämä ohje on muuten suoraan Yhteishyvän Ruokamaailmasta, mutta lisäsin pohjaan pähkinää ja pinnalle mariannemurskaa. Kakku oli ihanan mehevä sisältä ja tosi maukas, mutta lätsähti keskeltä aika paljon uunista ottamisen jälkeen (vaikka en avannut luukkua kertaakaan paiston aikana). Makuun se ei kuitenkaan vaikuttanut eikä keskiosakaan ollut missään nimessä raaka. En tiedä vähentäisikö hieman pitempi paistoaika kuitenkin lässähtämistä? Nyt vasta myöhemmin tuli mieleen, että olisihan keskelle painuneen kuopan voinut täyttää vaikka pakastevadelmilla, olisi varmaan ollut hyvää ja ulkonäkökin olisi ollut edustavampi… :) No, niin tai näin, maussa ei ollut valittamista tällaisenakaan.