662678.jpg

Ainekset:


 ~1 kg bataattia (3 keskikokoista)


2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna


4 valkosipulin kynttä


1 kokonainen purjo


3 rkl kasvisfondia


noin 1 l vettä


3 rkl maissitärkkelystä + 1/2 dl kylmää vettä suurustamiseen


Suolaa


Cayennepippuria


1 prk kookoskermaa

 


Kuumenna vesi ja kasvisfondi kiehuvaksi. Kuori bataatit ja valkosipulin kynnet ja pilko ne sekä huuhdeltu purjo paloiksi, lisää kiehuvaan veteen. Anna kiehua hiljalleen 15–20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Nosta kattila liedeltä ja soseuta se sauvasekoittimella tasaiseksi. Nosta keitto takaisin liedelle. Sekoita maissitärkkelys kylmään vesitilkkaan huolellisesti ja suurusta sillä keitto. Anna kiehua vielä muutama minuutti, koko ajan pohjasta asti sekoittaen. Lisää lopuksi puolet kookoskermasta ja sekoita, jätä toinen puoli tarjoiluun.

Tämä ihana ohje löytyi hiljattain Marielta. Hieman muuttelin ohjetta, kun kaipasin vähän tuhdimpaa makua enkä Marien tavoin käyttänyt maa-artisokkaa, joten lisäsin inkiväärin määrää ja vähän mausteita sekä laitoin osan kookoskermasta jo keiton joukkoon. Hyvää oli kyllä ja ihana samettinen koostumus tuli tuosta bataatista!