651646.jpg

Ainekset:
12 siivua tummaa vuokaleipää
8 siivua ruispaahtoleipää
kostutukseen lihalientä 

Poista leivistä ohuesti leikaten kuoret. Leikkaa vaalea ja tumma leipä samankokoiseksi. Valmista lihaliemi.

Täyte 1:
200g kalkkunaleikettä


2 maustekurkkua
1 sipuli


1 omena
1 rasia maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl kevytmajoneesia
1 rkl kermaviiliä 


1 rkl sinappia

Paloittele kalkkunaleike. Tee maustekurkuista, sipulista ja omenasta pientä hakkelusta. Sekoita kaikki täytteen ainekset tasaiseksi tahnaksi.

Täyte 2:
150g kevyttä pepperonimakkaraa
1 punainen paprika
1 rasia aurinkokuivattu tomaatti-tuorejuustoa (Creme Bonjour)
2 rkl kevytmajoneesia
1 rkl kermaviiliä 

Paloittele pepperonit ja paprika, sekoita kaikki ainekset. 

Koristeluun:
Kevytmajoneesia
1 rasia maustamatonta tuorejuustoa
Kermaviiliä (se loppu mikä täytteistä jäi)
Kirsikkatomaatteja
Kalkkunaleike- ja pepperonisiivuja


Herneenversoja


Basilikan lehtiä 



Ota iso karkkirasia, johon kokoat kakun. Lado pohjalle 4 siivua tummaa leipää tiiviisti vierekkäin, kostuta lihaliemellä. Levitä päälle puolet täytteestä 1. Jatka asettelemalla nyt 4 siivua paahtoleipää, kostuta ja levitä puolet täytteestä 2. Sitten taas tummat leivät kostutettuna jne. kunnes kakku on valmis. Laita kakun päälle jotain painoksi ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. Kumoa kakku tarjoilualustalle. Sekoita keskenään majoneesin ja kermaviilin loput sekä tuorejuusto. Kuorruta kakku seoksella ja koristele haluamallasi tavalla.