Ainekset:
12 siivua tummaa vuokaleipää
8 siivua ruispaahtoleipää
kostutukseen lihalientä
Poista leivistä ohuesti leikaten kuoret. Leikkaa vaalea ja tumma leipä samankokoiseksi. Valmista lihaliemi.
Täyte
1:
200g kalkkunaleikettä
2 maustekurkkua
1 sipuli
1 omena
1 rasia maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl kevytmajoneesia
1 rkl kermaviiliä
1 rkl sinappia
Paloittele kalkkunaleike. Tee maustekurkuista, sipulista ja omenasta pientä hakkelusta. Sekoita kaikki täytteen ainekset tasaiseksi tahnaksi.
Täyte 2:
150g kevyttä pepperonimakkaraa
1 punainen paprika
1 rasia aurinkokuivattu tomaatti-tuorejuustoa (Creme Bonjour)
2 rkl kevytmajoneesia
1 rkl kermaviiliä
Paloittele pepperonit ja paprika, sekoita kaikki ainekset.
Kevytmajoneesia
1 rasia maustamatonta tuorejuustoa
Kermaviiliä (se loppu mikä täytteistä jäi)
Kirsikkatomaatteja
Kalkkunaleike- ja pepperonisiivuja
Herneenversoja
Basilikan lehtiä
Ota iso karkkirasia, johon kokoat kakun. Lado pohjalle 4 siivua
tummaa leipää tiiviisti vierekkäin, kostuta lihaliemellä. Levitä päälle puolet
täytteestä 1. Jatka asettelemalla nyt 4 siivua paahtoleipää, kostuta ja levitä
puolet täytteestä 2. Sitten taas tummat leivät kostutettuna jne. kunnes kakku
on valmis. Laita kakun päälle jotain painoksi ja anna maustua jääkaapissa
seuraavaan päivään. Kumoa kakku tarjoilualustalle.
Sekoita keskenään majoneesin ja kermaviilin loput sekä tuorejuusto. Kuorruta
kakku seoksella ja koristele haluamallasi tavalla.
Kommentit