683867.jpg

1 pellillinen


 


Pohja:


1 dl ananasmehua


1 dl vettä


1 pss kuivahiivaa


1 tl suolaa


1 muna


~7 dl vehnäjauhoja


1,5 dl juoksevaa margariinia


 


Ota ananasmehu täytteen ananaspurkista ja sekoita siihen vesi. Lämmitä reilusti kädenlämpöiseksi ja sekoita nesteeseen suola ja muna. Hämmennä kuivahiiva jauhojen joukkoon ja sekoita noin puolet jauhoista taikinaan. Lisää margariini ja loput jauhot, alusta tasaiseksi. Taikina saa jäädä melko pehmeäksi. Anna kohota lämpimässä paikassa puolisen tuntia. Levittele kohonnut taikina leivinpaperin päälle pellille ja esipaista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.


 


Täyte:


200g ruohosipulituorejuustoa


3 sipulia


4 kpl (~500g) marinoituja kalkkunan fileepihvejä 


1 tlk ananaspaloja


1 pallo mozzarellaa


Auramurua


3 dl Edamia tms. raastettuna


Mustapippuria

Huuhtele kalkkunapihveistä enin marinadi pois. Pilko pieniksi kuutioiksi ja paista pannulla kypsiksi. Levitä tuorejuusto esipaistetun pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle sipuli, ananakset, kalkkunanpalat sekä mausteeksi mustapippuria. Revi mozzarellasta paloja täytteen päälle, laita haluamasi määrä Auramurua (itse laitoin vain toiselle puoliskolle) ja kuorruta tavallisella juustoraasteella. Paista edelleen 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes reunat ja juustokuorrute ovat saaneet väriä. Tarjoa lämpimänä.

Tällainen kokeilu tällä kertaa. Halusin tehdä jotain suolaista piirakkaa, mutta ainainen munamaito täytteessä ei innostanut vaan halusin kokeilla jotain uutta. Olen viime aikoina työntänyt tuorejuustoja vaikka mihin, joten miksei piirakkaankin…  Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, tämä oli tosi hyvää ja koko pellillinen hävisi kyllä nopeasti parempiin suihin :)