719434.jpg

Pohja:


4 kananmunaa


2 dl sokeria


1,5 dl ruisjauhoja


½ dl maissitärkkelystä tai perunajauhoja


1 tl leivinjauhetta


Juoksevaa margariini

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi varovasti käännelleen vaahdon joukkoon. Voitele leivinpaperi juoksevalla margariinilla ja laita uunipellille. Kaada taikina paperin päälle ja paista 225 asteessa kypsäksi (5-10 minuuttia). Kumoa valmis pohja sokeroidulle leivinpaperille.

Kostutukseen:


Maitoa

Täyte:


Kinuskinmakuista vispikermaa


2-2,5 dl kokonaisia karpaloita tai reilu 1 dl sosetta


Sokeria tarvittaessa

 

Vaahdota kinuskikerma. Soseuta karpalot sauvasekoittimella, sekoita kerman joukkoon. Lisää tarvittaessa hieman sokeria.

Kostuta pohja maidolla ja levitä täyte päälle. Rullaa leivinpaperin avulla tiiviiksi kääretortuksi ja laita vähintään muutamaksi tunniksi jääkaappiin tekeytymään. Paloittele kääretorttu 8 samankokoiseen osaan (tämä on pieni kakku, jos haluat korkeamman version tee kaksi pohjaa ja tuplaa täytteen ainekset). Asettele palat kukan muotoon tarjoilulautaselle ja koristele. Minä käytin päälle marsipaania ja vispikermaa sekä suklaakukkasia peittämään pilalle mennyttä pursotusta… Koristelu on siis tehty tosi kiireessä, osan pursotuksista tein yhdellä kädellä samalla puhelimessa puhuen mikä ei todellakaan ollut hyvä idea :D

Innostuin kokeilemaan ruiskääretorttupohjaa kakkuun, ja se sopi kyllä kinuski-karpalotäytteen kanssa tosi hyvin! Idea tähän lähti Merjan blogista, mutta ohje vähän muuttui matkan varrella ja kokeilin samalla kukkakakun tekemistä kääretortusta. Ehdottomasti teen kyllä rukiista ihan pelkkää kääretorttuakin joskus, oli mukavan erilainen, ihana maku tässä ja kahvivieraatkin tykkäsivät.