863300.jpg

Ainekset:


Ahvenfileitä (muukin kala toki käy)


Ruisjauhoja


Suolaa


Valkopippuria


Voita paistamiseen

Kaada lautanen noin puolilleen ruisjauhoja. Sekoita mukaan suolaa ja valkopippuria. Pyörittele kalat molemmin puolin seoksessa ja paista voissa pannulla molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Tarjoile kermaviilikastikkeen ja keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kanssa. Tai napostele sellaisenaan. Tai ihan miten vain, hyvää on silti :)

Tosiaan muutkin kalat kuin ahven käyvät, ja pieniä ahvenia ja muikkuja voi paistaa kokonaisenakin, mutta me saimme nyt luksusta kun ei tarvinnut ruotia :) (kiitos iskälle!) Tämä on ollut jo lapsesta saakka suurta herkkua, muistan kun pyysimme aina paistamaan ”ruskeita kaloja”, tuo nimi tuli juuri tuosta ihanasta pinnasta minkä kala paistuessaan saa.