949696.jpg

5 dl vettä tai maitoa


50 g hiivaa


2 tl suolaa


1 tl sokeria


~10 dl vehnäjauhoja


~2 dl kaurahiutaleita


½ dl oliiviöljyä


1,5-2 dl voimakasta juustoraastetta


1 dl silputtuja oliiveja

Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Sekoita mukaan suola ja sokeri. Lisää ensin osa jauhoista ja hiutaleet hyvin sekoittaen. Lisää sitten jauhoja kunnes koostumus on sopivan leivottava. Taikina saa kuitenkin jäädä löysähköksi. Lopuksi lisää mukaan öljy, juusto sekä oliivit, alusta tasaiseksi. Anna taikinan kohota 30–45 minuuttia lämpimässä paikassa. Leivo runsaasti jauhoja käyttäen pellille sämpylöiksi ja anna kohota vielä pellillä liki kaksinkertaisiksi. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Sämpylöiden kannattaa antaa jäähtyä jonkin aikaa ennen tarjoilua, muuten kuuma juusto hankaloittaa halkaisua.