1078468.jpg

Pohja:


6 munaa


3 dl sokeria


2,5 dl vehnäjauhoja


1/2 dl tummaa kaakaojauhetta


1 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja hämmennä varovaisesti vaahdon joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (käytin irtopohjavuokaa jonka halkaisija on 26 cm) ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.


 


Täyte:


Kostutukseen vaniljasokerilla maustettua maitoa


1 prk kaupan mustikkahilloa


1/2 l mansikkaviipaleita (sokeroimattomina)


1 prk mansikkakermaa

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan ja kostuta pohjakerros. Levitä päälle puolet mustikkahillosta ja lado mansikkaviipaleet päälle. Levitä pinnalle vaahdotettua mansikkakermaa ja jatka seuraavalla kerroksella. Kostuta myös päällimmäinen kerros. Koristele haluamallasi tavalla, kuvassa on 2 prk vispikermaa, osa pastaväreillä värjättynä sekä sokerikuorrutteelle maalattu kuva ja sokerihelmiä. Tein kakun miehen ja veljeni synttäreiden kunniaksi, siitä kuvan aihe. Tähän maalailuun olin jo hitusen tyytyväisempi kuin aiempaan Mikki-kokeiluuni, mutta kyllä tuo mustan elintarviketussin osto taitaa olla ehdottomasti edessä, sen verran hankalaa noita pieniä rajauksia on siveltimellä maalailla. Kuva on valitettavasti aika pimeä, salaman kanssa otettuihin tuli jokaiseen ikävä kiilto.