1098421.jpg

Ainekset:


1 dl juoksevaa margariinia


½-1 pss pakastepinaattia


3-4 valkosipulin kynttä


¾ tl suolaa


5 dl vettä


1 pss kuivahiivaa


2-3 dl neljän viljan hiutaleita


Vehnäjauhoja

Murskaa valkosipulit kattilaan ja sekoita mukaan margariini sekä pakastepinaatit. kuumenna kunnes pinaatit ovat sulaneet, anna jäähtyä hetki. Sekoita toisessa astiassa vesi ja suola, lisää hiutaleet ja kuivahiiva. Lisää vehnäjauhoja koko ajan hämmentäen, kunnes taikina alkaa olla sopivan kiinteää. Lisää mukaan pinaattiseos ja vaivaa taikina sopivaksi käsitellä, lisää tarvittaessa jauhoja. Anna kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia. Leivo reilusti jauhoja käyttäen sämpylöiksi ja anna kohota vielä pellillä ainakin 20 minuuttia. Paista 200 asteessa kunnes sämpylät ovat saaneet väriä.