Ainekset:
12-16 palaa isoa ruispaahtoleipää
Maitoa kostutukseen
1 sipuli
2 maustekurkkua
1 pkt aurinkokuivattu tomaatti-tuorejuustoa
250 g kinkkua
Leikkaa paahtoleivistä ohuesti kuoret pois/tasoita sivut. Lado leivät leivinpaperille neliön muotoon vieri viereen. Kostuta reilusti maidolla. Pilko täytteen ainekset tasaiseksi silpuksi ja sekoita tuorejuustoon. Jokunen siivu kinkkua kannattaa jättää koristelua odottamaan. Levitä täyte leipien päälle. Anna levyn tekeytyä hetki jotta paahtoleipä ei murru, sitten rullaa leivinpaperin avulla kääretorttumaiseksi rullaksi. Kääri tuorekelmuun ja anna maustua jääkaapissa yön yli.
Pinnalle:
1 pkt (maustamatonta) tuorejuustoa
3 rkl majoneesia
2 tl hunaja dijon-sinappia
Kinkkua
Kirsikkatomaattia
Rucolaa
Sekoita tuorejuusto, majoneesi ja sinappi tasaiseksi tahnaksi. Jos jää liian paksuksi, notkista tilkalla maitoa niin että saat kuorrutteen hyvin levitettyä rullan pinnalle. Koristele haluamallasi tavalla.
Kommentit