1268402.jpg

(24 kpl)

 


Taikina:


2 dl vettä


25 g hiivaa


1 tl suolaa


1 tl sokeria


1 kananmuna


~7 dl vehnäjauhoja


1½ dl juoksevaa margariinia

 


Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää suola, sokeri sekä muna. Lisää jauhot sekoitellen, loppuvaiheessa lisää myös margariini ja alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Valmista sillä aikaa täyte.

 


Täyte:


~100 g palvikinkkua


1½-2 dl voimakasta juustoraastetta


2 tl hunaja-dijon sinappia


Kuivattua persiljaa


Ripaus mustapippuria

Pilko kinkkusiivut pieniksi ruuduiksi, sekoita ainekset hyvin keskenään. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja jaa se kolmeen osaan. Kaulitse osat pyöreiksi levyiksi ja jaa 8 samankokoiseen osaan vaikka taikinapyörällä tai pitsaleikkurilla. Laita täytettä joka osan leveämpään päähän ja kierrä rullalle. Taivuta sarven muotoon ja anna kohota pellillä 20-30 minuuttia. Voitele sarvet kananmunalla ja halutessasi koristele juustoraasteella. Paista 225 asteessa 12-14 minuuttia.