1430554.jpg

1 pellillinen


 


Pohja:


4 munaa


3 dl sokeria


½ dl maitoa


1 ½ dl juoksevaa margariinia


4 ½ dl vehnäjauhoja


3 tl leivinjauhetta


2-3 tl kanelia


2 tl vaniljasokeria

 

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti vaahdon joukkoon vuorotelleen margariinin ja maidon kanssa. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille.


 


Päälle:


3 omenaa kuutioituna

Ripottele omenapalat taikinan päälle.

Pinnalle:


100 g voita


2 dl sokeria


2 dl vehnäjauhoja


1 rkl kanelia

Sekoita kuivat ainekset pehmeän voin joukkoon, ripottele seos omenapalojen päälle. Paista 200-225 asteessa 20-30 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.

Söin vastikään anoppilassa mahdottoman hyvää omenapiirakkaa, ja pari päivää myöhemmin alkoi kotona tehdä mieleni leipoa jotain. Omenan ja kanelin liitto on mielestäni niin ihana, että päätin tehdä melko kanelisen version ja sävelsin tällaisen ohjeen missä kanelia tulee kaikkialle muualle, paitsi ripoteltuna omenoille :) Lopputulos oli erittäin onnistunut, pinnasta tuli ihanan rapsakka ja vaniljakastike kruunasi kokonaisuuden. Teen ehdottomasti tällaista uudelleenkin, vaikka pellillisestä riittikin vielä pakkaseen vierasvaraksi vähäksi aikaa.