1861838.jpg

Ainekset:

1 pkt (80 g) parmankinkkua
250 g kirsikkatomaatteja
1 rkl oliiviöljyä
ripaus mustapippuria
1/2 kurkku
250 g viinirypäleitä
1/2 dl pinjansiemeniä
noin 50 g parmesaania
1 ps Pirkka Provencen salaattisekoitusta
1 ruukku rucolaa

Kastike:
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1/2 rkl juoksevaa hunajaa
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa

Levitä parmankinkkuviipaleet leivinpaperin päälle pellille. Halkaise kirsikkatomaatit ja pane ne pellille halkaisupinta ylöspäin. Valuta tomaateille oliiviöljyä ja rouhi päälle pippuria. Paista uunin yläosassa 225 asteessa 5-10 minuuttia, kunnes kinkku on rapeaa. Anna jäähtyä. Suikaloi kurkku ja puolita rypäleet. Paahda pinjansiemenet pannulla ilman rasvaa. Leikkaa juustohöylällä parmesaanista lastuja. Hienonna kinkkuviipaleet veitsellä muruiksi. Kaada salaattisekoitus laakealle vadille. Lisää rucolanlehdet. Sekoita kastikeainekset. Kaada kastike salaatin päälle. Lisää kurkut, rypäleet, kirsikkatomaatit, pinjansiemenet, parmesaanilastut ja kinkkumurut.

Kuva ei tee oikeutta tälle todella hyvälle salaatille, jonka ohje on Pirkan sivuilta napattu. Tätä teki mieli syödä vielä sittenkin, kun mahaan ei mahtunut enää muruakaan :D