2039736.jpg

Ainekset:


1 kg punajuuria (raakana)


3 sipulia


1 pala Aurajuustoa


3,5-4 dl ruokakermaa (4%)


Suolaa


Mustapippuria


Hapankorppuja

Kuori ja suikaloi punajuuret sekä sipulit. Mausta suolalla ja pippurilla, sekoita joukkoon murusteltu Aurajuusto. Kaada päälle ruokakerma ja ripottele pinnalle muutama murskattu hapankorppu. Hauduta uunissa 175-200 asteessa 1,5-2 tuntia. Laita tarvittaessa päälle kansi tai folio, ettei pinta pääse palamaan.

Tein tätä herkkua tällä kertaa ilman lihaa, jauhelihalla höystetty versio löytyy täältä. Olen viime aikoina muutenkin tutkaillut blogini vanhoja kirjoituksia ja tehnyt niiden pohjalta ruokaa, jos uudet ideat ovat olleet vähissä. Muistutukseksi muillekin laitan tähän nyt muutaman linkin, mitä meillä on viime aikoina syöty: