2054216.jpg

Pohja (24 cm vuokaan):
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 munaa
2 dl sokeria
1 dl kiehuvaa vettä

Vaahdota munat ja sokeri hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kiehauta vesi ja lisää se koko ajan voimakkaasti vatkaten vähän kerrallaan muna-sokerivaahtoon. Tässä vaiheessa vaahto ei suinkaan lässähdä vaan vaahtoaa entistä enemmän. Siivilöi jauhoseos varovasti hämmennellen vaahtoon ja kaada valmis taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 30-40 minuuttia.

Kokeilin ensimmäistä kertaa tavallisen sokerikakkupohjan sijaan tällaista sienikakkupohjaa, jonka olin kuullut olevan kuohkeampi ja hyvin kohoava. Pohja onnistui oikein hyvin ja lopputulos oli täydellisen tasainen kakkupohja, ei painunut keskeltä kuopalle ennenkuin itse marsipaania päälle asetellessa onnistuin sitä vähän litistämään :D

Halusin myös, että pieni neiti 6kk saisi osallistua kakun tekoon isille, koska kyseessä oli ihan eka isänpäivä. Niinpä taiteilimme Wiltonin mustalla pastavärillä kädenjäljen kakun päälle marsipaanille, ja olin jälkeen kyllä enemmän kuin tyytyväinen, kun ottaa huomioon että sen piti onnistua yhdellä yrittämällä. Kuva on valitettavasti aika huono, mutta idea näkyy kuitenkin. Kädenjäljen ympärille painoin puhtailla, tomusokeroiduilla leimasinkirjaimilla tekstin onnea isi ja ukki, teksti näkyi luonnossa huomattavasti paremmin. Leimasimilla voisi varmaan painaa myös elintarvikeväreillä tekstiä, mutta en ehtinyt paneutua asiaan tällä kertaa.

Laitoin tähän nyt pelkän kakkupohjan ohjeen, koska täytteessä ei ollut mitään erikoista (kostutus vaniljasokerimaidolla, välissä mustikoita ja kaupan makeaa mustikka-vadelmahilloa sekä kermavaahtoa).