Ainekset:
1 pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
4 dl vispikermaa
150 g vaniljatuorejuustoa
3-4 dl sokeroitua, survottua mansikkaa
Kostutus:
1 dl maitoa
Kuorrutus:
2 dl kermavaahtoa
500 g marsipaania
(tästä jää yli noin 150 g kun leikkaa reunat)
Koristelu:
(mansikka)tomusokeri-vesiseosta
Sokerihelmiä
Leivo kakkua varten 2 kääretorttupohjaa. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi varovasti sekoittaen. Kaada massa leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja paista 225 asteessa uunin keskitasolla 5-8 minuuttia. Irrota kääretorttupohjat leivinpapereista.
Valmista täyte vaahdottamalla kerma, sekoita joukkoon vaniljatuorejuusto. Kostuta jäähtyneet pohjat. Levitä pohjille hilloa ja kermatäytettä. Kääri levyt rullalle ja nosta jääkaappiin. Kaulitse marsipaani noin 3 mm paksuiseksi levyksi. Leikkaa kumpikin kääretorttu 4 osaan. Kokoa kakku laittamalla yksi pala keskustaksi ja 6-7 palaa keskuspalan ympärille, miten saat parhaiten sopimaan terälehdiksi. Vatkaa kerma ja levitä se kakun päälle. Nosta kaulittu marsipaani kakun päälle, koristele kakku.
Tällaista kukkakakkua syötiin tyttären 1-vuotissynttäreillä (1,5 kk sitten, krhm... luvattoman pitkään on siis edellisestä päivityksestä, pahoittelut!!). Ohje on Elämä makeaksi-blogista, tässä pienin variaatioin. Alkuperäistä ohjetta vaihekuvineen voi kurkata Ullalta. Hyvää oli ja helppo tehdä kaunis kakku! Tein itse asiassa 2 versiota, samalla ohjeella mutta kaverisynttäreille puolta pienempänä eli yhdestä kääretortusta. Molempien kakkujen päällä oli nuo alemmassa kuvassa näkyvät marsipaanikirjaimet.
Kommentit