Ainekset:
1 kg keitettyjä uusia perunoita
1 ruukku rucolaa
2 isoa punasipulia (tai 3-4 kevätsipulia varsineen)
1 prk fetajuustoa oliiviöljyssä
1 prk aurinkokuivattua tomaattia
1/2-1 tlk papuja suolaliemessä
1 prk vihreitä (kivellisiä) oliiveja
Reilusti mustapippuria
Suolaa
Pilko jäähtyneet perunat 2-4 osaan, melko suuriksi paloiksi siis. Silppua sipulit ja aurinkokuivatut tomaatit, revi rucola. Sekoita kaikki ainekset suuressa kulhossa, öljyt ja liemet tietysti poislukien. Fetaan voi tosin jättää hieman öljyä, se toimii ikäänkuin kastikkeena salaatin joukossa. Mausta reippaasti pippurilla ja suolaa maun mukaan. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään muutama tunti. Nauti vaikkapa grilliruoan lisukkeena.
Tämä herkkusalaatti oli ruokalistalla juhannuksena. Aivan ihanaa, vaikka itse sanonkin... Kuva ei tee maulle oikeutta ollenkaan, mutta se onkin räpsäisty seuraavana päivänä salaatin jämistä. Niin, ja tällä ohjeella tulee ISO kulhollinen salaattia!
maanantai, 6. heinäkuu 2009
Kommentit