Ainekset:
noin 1,5 kg valkokaali
3 sipulia
Vettä
1 dl rikottuja ohrasuurimoita
1,5 dl puuroriisiä
600 g jauhelihaa
2 lihaliemikuutiota
0,5 dl siirappia
1 rkl kuivattua meiramia
Valkopippuria (jauhettua)
Suolaa
25 g voita

Silppua kaali (kantaa lukuunottamatta) pieneksi hakkelukseksi. Kuori ja pilko sipulit. Laita kaali-sipuliseos isoon kattilaan ja lisää lihaliemikuutio sekä vettä sen verran, että seos juuri ja juuri peittyy. Kuumenna ja anna kiehua 15-20 minuuttia. Keitä riisit ja ohra lähes kypsiksi toisen lihaliemikuution kanssa pakkauksen ohjeen mukaan. Ruskista jauheliha pannulla. Sekoita kaikki ainekset voita lukuunottamatta keskenään, tarkista mausteet. Koostumuksen tulisi olla ennemmin paksuhkon vellimäistä kuin puuromaista. Kaada seos uuninkestävään vuokaan, laita pinnalle voinokareita ja hauduta kannen alla 175 asteessa 2-3 tuntia. Nauti!



Ihanaa jokasyksyistä kaaliherkkua, tällä kertaa ohrasuurimoilla höystettynä. Riisin ja ohran suhdetta voi tietenkin vapaasti muutella tai käyttää vaikka pelkästään ohraa. Hyvää oli ja ruokaa tuli niin paljon, että meidän perhe söi tätä kolmena päivänä ja pakastimeenkin laitoin vielä yhden päivän annoksen.