Ainekset:
1/2 kg kypsiä tomaatteja
1-2 sipulia (kevätsipulit varsineen sopivat myös hyvin)
1 punainen paprika
1/2-1 punainen chili
1/2 kurkku
1 valkosipulinkynsi
2-3 dl vettä
1/2 sitruunan mehu
2 rkl oliiviöljyä
Suolaa
Mustapippuria
(Tabascoa)

Viillä tomaatinkuoriin risti veitsellä ja laita tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen. Poista kuoret ja kannat. Paloittele kuoritut sipulit ja kuullota niitä hetki pannulla öljyssä. Poista paprikasta ja chilistä siemenet. Kuori valkosipulinkynsi. Laita kaikki edellä mainitut ainekset blenderiin tai sauvasekoittimen kulhoon, lisää joukkoon myös kurkku. Hienonna tasaiseksi soseeksi. Lisää soseeseen vettä sen verran, että koostumus on mielestäsi sopiva. Mausta sitruunamehulla, oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Viilennä keitto jääkaapissa ja tarkista maku ennen tarjoilua. Minä lisäsin keittoon vielä pienen lirauksen Tabascoa, koska käyttämäni chili oli melko mieto ja maku kaipasi vielä "jotakin". Tarjoa esimerkiksi alkuruokana patonkiviipaleen kanssa. Nam!