40 kpl

500 g savustettua lohta (fileenä vähemmän riittää)
1-2 sipulia
200 g tuorejuustoa
50 g tuoretta tilliä (silputtuna)
3 rkl sitruunamehua
2 tl sitruunankuoriraastetta
muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
10 isoa kaurapaahtoleipäviipaletta
10 isoa ruispaahtoleipäviipaletta

Poista kalasta nahka ja ruodot, jollet käytä fileetä. Laita kala monitoimikoneen kulhoon (onnistuu myös sauvasekoittimella). Lisää kulhoon kuoritut sipulit, tuorejuusto, tilli, sitruunamehu ja -kuori. Jauha tasaiseksi massaksi. Mausta pippurilla.

Jaa seos 10 vehnäpaahtoviipaleelle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Paina päälle ruispaahtoleipä. Pakkaa leivät tiiviisti kelmuun ja anna maustua muutama tunti tai yön yli jääkaapissa.

Siisti leipien reunat veitsellä. Leikkaa leivät kahtia kulmasta kulmaan. Saat kaksi isoa kolmioleipää. Puolita kolmioleivät vielä kertaalleen. Näin saat yhdestä kerrosleivästä neljä pientä kolmioleipää. Peitä leipävati puhtaalla kostealla liinalla, jotta leivät pysyvät jääkaapissa raikkaina tarjoiluun asti.

Ohje on jälleen Maku-lehden, tosin jonkin verran muokattuna tässä. Ihania pikkuisia leipäsiä näistä tuli, sopivat hyvin kokonsa ja makunsa puolesta vaikka kahvipöytään pikkusuolaisiksi.

---------------------------------------------------

Kokeileva keittiö toivottaa kaikille lukijoilleen ihanaa ystävänpäivää!