547745.jpg

25-30 kpl

Ainekset:


150g margariinia


6,5dl vehnäjauhoja


1dl maitoa


50g hiivaa


2rkl sokeria


½tl suolaa


2 kananmunaa



Nypi pehmeä margariini ja vehnäjauhot muruiksi. Lisää lämmin maito, johon on liotettu hiiva, sokeri ja suola. Viimeisenä sekoita joukkoon kananmunat. Anna kohota liinan alla ainakin täytteen valmistamisen ajan.


Täyte:


300g tomusokeria


125g margariinia


2tl vaniljasokeria



Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset tasaiseksi tahnaksi. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi ja päällystä täytteellä. Kierrä rullalle ja leikkaa tasareunaisia noin 1,5 cm levyisiä paloja, asettele leivontavuokiin. Anna kohota 20–30 minuuttia. Voitele kananmunalla. Paista 200 asteessa 10–15 minuuttia.

Alkuperäinen ohje on Aromilta. Ainekset ovat samat, ohjeistusta muuttelin sellaiseksi miten itse tein.

Suosittelen ehdottomasti leipomaan sellaisena päivänä jolloin kaikki muukin on ehtinyt mennä totaalisesti pieleen! Maidosta tuli ensin tulikuumaa, kaulin taikinan liian ohueksi joten se repeili täytettä levitettäessä ja viinereistä tuli ihan käsittämättömän rumia :D Paistoin ekan pellillisen heti leipomisen jälkeen, koska alkuperäisessä ohjeessa ei mainittu enää pellillä kohottamista. Seurauksena pullat tursuilivat kypsyessään jopa käyttämistäni korkeareunaisista amerikanmuffinivuoista yli ja karmean näköisiksi. Seuraava pellillinen joutui sitten odottamaan vuoroaan ennen paistamista ja lopputulos oli edellisiin verrattuna huomattavasti parempi, joskaan kovin kauniiksi ei niitäkään voitane sanoa. Onneksi kielen mennessään vievä maku korvasi karun ulkonäön; nämä ovat todella hyviä ja aiemmin tekemiini viinereihin verrattuna myös hyvin helppotekoisia. Kiitos Aromille hyvästä ohjeesta!