706876.jpg

Ainekset:


700g naudan jauhelihaa


1 pss sipulikeittoaineksia


½ dl korppujauhoja


1 dl vettä


10 isoa viipaletta jalapenoa


1 muna


Pasta Rossa-mausteseosta (Santa Maria)


(Suolaa)


1 rs mozzarellapalloja basilikaöljyssä (Pirkka)

Laita sipulikeittoainekset sekä korppujauhot kulhoon veden kanssa turpoamaan. Purista jalapenoviipaleet valkosipulipusertimen läpi joukkoon (antaa tasaisemmin makua tahnana kuin paloina). Pyöräytä muutama kierros Pasta Rossaa mukaan. Lisää muna, sekoita ja viimeisenä vaivaa seokseen jauheliha huolellisesti. Paista pannulla pieni maistiainen ja lisää tarpeen mukaan Pasta Rossaa tai suolaa, jos tuntuu ettei mausteista ja sipulikeitosta sitä tarpeeksi tullut. Pilko mozzarellapallot 3-4 osaan. Pyörittele taikina tasakokoisiksi pyöryköiksi ja piilota yksi mozzarellapala kunkin pyörykän sisälle. Paista uunissa keskitasolla grillivastuksen alla 225 asteessa 15–20 minuuttia. Tarjoa vaikkapa valkosipulilla höystetyn pinaattiperunamuusin kanssa.