785978.jpg

Ainekset:


1 kg punajuuria (raakana)


3 sipulia


400 g naudan jauhelihaa


1 pala Aurajuustoa


2 prk kevyttä ja paksua ruokakermaa (4%)


Suolaa


Mustapippuria


Hapankorppuja

Kuori ja suikaloi punajuuret sekä sipulit. Paista jauheliha pannussa kypsäksi, mausta suolalla ja pippurilla. Huomaa suolaa käyttäessäsi, että Aurajuusto tuo ruokaan myös huomattavasti suolaisuutta. Laita uunivuokaan vuorotellen kerros punajuuri-sipulisuikaletta, murusteltua Auraa ja jauhelihaa, toista ja jätä päällimmäiseksi punajuurikerros. Kaada päälle ruokakerma ja ripottele pinnalle muutama murskattu hapankorppu. Hauduta uunissa 175-200 asteessa 1,5 tuntia.  Laita tarvittaessa päälle kansi tai folio, ettei pinta pääse palamaan.

Katariinan keittiössä oli tehty ihanan kuuloisia homejuustoisia uunipunajuuria, mistä muistui mieleeni tämä ihana ruoka jota joskus työpaikalla saa. Ohjeen olen siis kehitellyt sen mukaan, mitä ruoassa minun mielestäni on. Töissä tämä on tosin kasvisversio, mutta jauheliha sopi mukaan oikein hyvin. Aurajuuston ystäville tämä on todellista herkkua!