845392.jpg

(8-10 hengelle)

Ainekset:


12 siivua tummaa vuokaleipää


8 siivua isoa paahtoleipää


kostutukseen lihalientä

 

Poista leivistä ohuesti leikaten kuoret. Leikkaa vaalea ja tumma leipä samankokoiseksi. Valmista lihaliemi.

Täyte 1:


1 paketti ohuita kinkkusiivuja (jätä osa siivuista koristeluun)


2 maustekurkkua


1 sipuli


1 rasia maustamatonta tuorejuustoa


2 rkl kevytmajoneesia


1 rkl kermaviiliä

 


Paloittele kinkku n 1/2cm:n neliöiksi. Silppua sipuli ja maustekurkku mahdollisimman pieneksi hakkelukseksi. Sekoita kaikki ainekset huolellisesti.

 


Täyte 2:


250g meetvurstia


1 punainen paprika


1 rasia aurinkokuivattu tomaatti-tuorejuustoa (Creme Bonjour)


2 rkl kevytmajoneesia


1 rkl kermaviiliä

 


Paloittele meetvursti ja paprika, sekoita kaikki ainekset.

 


Koristeluun:


kevytmajoneesia


1 rasia maustamatonta tuorejuustoa


kermaviiliä


kirsikkatomaatteja


juustoraastetta


kinkkusiivuja


basilikan lehtiä

 


Tee näin:


Ota iso karkkirasia, johon kokoat kakun. Lado pohjalle 4 siivua tummaa leipää tiiviisti vierekkäin, kostuta lihaliemellä. Levitä päälle puolet täytteestä 1. Jatka asettelemalla nyt 4 siivua vaaleaa leipää (ei tarvitse kostutusta) ja puolet täytteestä 2. Sitten taas tummat leivät kostutettuna jne. kunnes kakku on valmis. Laita kakun päälle ja sivuille tarvittaessa tueksi esimerkiksi pakasterasian kansia, jotta kakku säilyttää muotonsa ja pysyy tiiviinä. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kumoa kakku tarjoilualustalle. Sekoita keskenään majoneesin ja kermaviilin loput sekä tuorejuusto. Kuorruta kakku seoksella. Ripottele pinnalle ja reunoille juustoraastetta ja koristele haluamallasi tavalla.