352057.jpg

Ainekset:


3 keltuaista


1 dl sokeria


2 dl kevytvispiä


1 dl maustamatonta jogurttia


2,5 dl pakastettua lakkasurvosta

 


Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Yhdistä kaikki ainekset varovasti sekoittaen. Kaada seos kakkuvuokaan ja peitä foliolla. Anna jäätyä pakastimessa mielellään seuraavaan päivään tai ainakin useita tunteja.

Ota jäädyke sulamaan noin 20 minuuttia ennen tarjoilua. Kumoa lautaselle (tarvittaessa upota vuoka ensin kuumaan veteen) ja koristele halutessasi marjoilla ja kermavaahdolla.

Tämä on ihanan pehmeän makuista ja kirjaimellisesti suussa sulavaa :) Kevensin ohjetta hieman käyttämällä kevyttä vispikermaa kuohukerman sijaan sekä laittamalla joukkoon maustamatonta jogurttia. Jogurttia olisi voinut käyttää enemmänkin, lopputuloksessa se ei maistunut ollenkaan.

Jos ei halua heittää munanvalkuaisia hukkaan, voi ne hyödyntää esimerkiksi marengeissa.