352002.jpg

Pohja:


1,5 dl juoksevaa margariinia


2,5 dl vehnäjauhoja


1 dl kaurahiutaleita


½ tl suolaa


1 dl juustoraastetta


1-2 rkl kylmää vettä

Pilko ensin täytteen sipuli ja paista pannulla lohisuikaleiden kanssa noin 5 minuuttia. Jätä pannulle jäähtymään.

Sekoita jauhot, kaurahiutaleet ja suola keskenään. Lisää joukkoon ensin margariini, sitten juustoraaste ja lopuksi vettä sen verran että saat sekoitettua taikinan tasaiseksi ja helposti muotoiltavaksi. Paista pohjaa 225 asteessa 5-10 minuuttia, valmista sillä aikaa täyte. Kun otat pohjan uunista, pudota lämpötila 200 asteeseen.

Täyte:


300g marinoituja kirjolohisuikaleita


1 iso sipuli


1 prk creme fraichea


2 munaa


¾ dl maitoa


2 dl juustoraastetta


1 rkl kuivattua tilliä


½ tl sitruunapippuria


(suolaa)

Vatkaa creme fraiche, munat ja maito keskenään. Lisää juustoraaste ja mausta. Sekoita joukkoon varovasti käännellen lohi-sipuliseos ja kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Jatka paistamista 200 asteessa noin 20 minuutin ajan.

352003.jpg