411989.jpg

1 pellillinen

 


Ainekset:


800g naudan paistijauhelihaa


200g mozzarellajuustoa


Maun mukaan jalapenoviipaleita


½ tl suolaa


¼ tl jalapenojauhetta

Pilko mozzarella ja jalapenoviipaleet pienemmiksi. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi. Muotoile pitkulaisia puikuloita taikinasta ja paista 200 asteessa 15 -20minuuttia. Tarjoa perunamuusin ja pakastevihannesten kanssa. Jos haluat kastiketta, kannattaa kokeilla valmista texmexhyllystä löytyvää juustodippiä lämmitettynä.

Meillä syödään aika usein tällaisia lihapuikuloita jalapenolla maustettuna. Tällä kertaa tein isomman annoksen ja laitoin joukkoon myös mozzarellaa, minkä vuoksi paistoin uunissa enkä pannulla. Jos ei tykkää niin tiiviistä ja lihaisasta koostumuksesta, tähän sopii myös korppujauhoilla jatkettu taikina, jolloin lopputulos on pehmeämpi.