378190.jpg

Ainekset:


800g naudan jauhelihaa


30 g aromisuolaa


1/5 dl mustapippuria

Laita ainekset kulhoon ja sekoita mahdollisimman tiiviiksi esimerkiksi sähkövatkaimen taikinakoukuilla 10–15 minuuttia. Mausteita tulee niin paljon, että määriä on vaikea arvioida. Kannattaakin paistaa pannulla maistiaispala, jotta tietää tarvitseeko jotain lisätä. Tee massasta noin 5 cm halkaisijaltaan oleva tanko jonka käärit tiukasti folioon. Laita pötkö pellille ja paista 100 asteessa noin 3,5 tuntia. Paistamisen jälkeen anna lihan vielä vetäytyä noin 10 minuuttia ennen folion avaamista.

Kastike:


1 prk chilitomaattimurskaa


1 prk salsakastiketta

Laita aineet kattilaan ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Kiehauta. Tarvittaessa voit keittää kastiketta sen aikaa, että ylimääräinen vesi haihtuu pois.

 

Tarjoa kebab lohkoperunoiden tai pitaleipien sekä salaatin kanssa. Kastikkeen tulista makua pehmentämään sopii hyvin maustamaton jogurtti.

Kebabia onkin näköjään muissakin blogeissa kokeiltu viimeaikoina. Meillä kebablihaa on tehty tällä ohjeella ennenkin ja hyvää on, vaikkakin isotöistä (tai kovin homma on varmaan vesi kielellä odotella lihan kypsymistä) :)