5 dl maitoa
4 rkl maissitärkkelystä
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
Sekoita kylmään maitoon maissitärkkelys ja sokeri. Kiehauta koko ajan sekoitellen parin minuutin ajan. Ota kattila liedeltä ja vatkaa joukkoon muna ja vaniljasokeri. Jaa kiisseli 5 jälkiruokakulhoon ja anna jäähtyä.
Karpalokiisseli:
2 dl karpaloita
3,5 dl vettä
½ dl karpalotuoremehua
1,5-2 rkl perunajauhoja
Makeutusjauhetta tai sokeria
Kiehauta karpalot, vesi ja mehu. Halutessasi soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Sekoita perunajauhot pieneen vesitilkkaan ja vatkaa joukkoon. Kuumenna kunnes sakenee, älä keitä. Makeuta sokerilla tai makeutusaineella. Anna kiisselin jäähtyä hetki ja annostele maitokiisselin päälle. Ripottele pinnalle hieman sokeria kuorettumisen estämiseksi. Tarjoa jäähtyneenä.
Kommentit