379792.jpg

Ohje on bongattu ja kopioitu Marien blogista.

n. 15 kpl

 

Vaniljapusut:


3 munanvalkuaista


2 dl sokeria


1 tl vaniljasokeria (tai mausta muulla tavalla)


7-8 ohkaista vohvelilevyä tai 15 keksiä, esim. Marie

Kuorrutukseen:


150-200g taloussuklaata


n. 1 tl öljyä

Lisää valkuaiseen puolet sokerista ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria pikkuhiljaa koko ajan vatkaten kunnes vaahto on niin kovaa että se pysyy kulhossa vaikka kulhon kääntäisi väärinpäin.

Mausta vaahto vaniljasokerilla tai valitsemallasi mausteella. Kääntele seos juuri ja juuri sekaisin. Paina pyöreällä muotilla tai lasinreunalla vohvelista pieniä pyöreitä vohveleita tai käytä keksejä. Nosta keksit leivinpaperilla päällystetylle pellille. Pursota vaahto kauniiksi keoiksi vohvelin tai keksin päälle. Paista kekoja 150 asteisessa uunissa 6-8 minuuttia niin, että vaahto kiinteytyy.

Pilko suklaa paloiksi ja sulata vesihauteessa tai mikrossa sulaksi öljytilkan kanssa. Sekoita välillä sulatuksen aikana. Jäähdytä sula suklaa. Kasta vaahtokeot sulassa suklaassa ja nosta leivinpaperille. Koristele haluamallasi tavalla tai jätä koristelu pois. Kun olet kuorruttanut kaikki vaahtokeot, nosta ne jääkaappiin kovettumaan. Pusut ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä. Säilytä jääkaapissa.

Tässä makuvaihtoehtoja:


Mansikkapusut: 1 ½ dl mansikkatomusokeria, ½ dl tavallista sokeria.


Mokkapusut: Mausta vaniljavaahto 1 tl pikakahvijauhetta.



Kaakaopusut: Mausta vaniljavaahto 1-2 rkl kaakaojauhetta tai käytä 1 ½ dl kaakaotomusokeria ja ½ dl tavallista sokeria.


Mariannepusut: Mausta valkuais-sokerivaahto (tai kaakaopusujen vaahto) 1 dl Marianne-murskaa.


Kookospusut: Lisää vaniljavaahtoon 2 dl kookoshiutaleita.


Nämä olivat tosi hyviä ja nopeita tehdä ja maku muistutti tosiaan paljon niitä kaupasta saatavia suukkoja. Minä tein pelkkiä mansikkapusuja, kuorrutukseen käytin Fazerin taloussuklaata joka jäi aika paksuksi ja kuorruttaminen oli sen vuoksi vähän hankalaa. Ensi kerralla kokeilen joko jotain muuta suklaata tai laitan enemmän öljyä niin on ehkä vähän riittoisampaa, nyt tuo 200g levy riitti juuri ja juuri yhden annoksen kuorruttamiseen.