447300.jpg

Ainekset:


½ dl korppujauhoja


1 dl vettä


400g jauhelihaa


1 muna


1 sipuli


1 tl suolaa


½ tl mustapippuria

 


Täyte:


150g mozzarellaa


1 dl oliiviviipaleita


1 dl hienonnettua aurinkokuivattua tomaattia


1 rkl kuivattua basilikaa

 

Turvota korppujauhoja vedessä noin 10 minuuttia. Hienonna sipuli ja sekoita taikinan ainekset yhteen. Muotoile taikina öljytyn leivinpaperin päällä levyksi ja ripottele hienonnetut täytteet sen päälle. Kääri taikina leivinpaperin avulla rullaksi. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tämä ohje oli minulla jostakin lehdestä leikeltynä kokeilua odottamassa (tosin hieman muuttelin sitä). Samaisessa leikkeessä oli ohje tarjota mureke pastan ja tomaattikastikkeen kera. Tein siis myös kastikkeen, mutta meillä oltiin yhtä mieltä siitä, että se oli ehdottomasti liian voimakkaan tomaattinen ja peitti siten murekkeen hyvän mutta miedomman maun lähes kokonaan. Kastike sopi kyllä pastan kanssa hyvin vaikka ihan sellaisenaan, mutta murekkeelle suosittelen tekemään jonkun miedomman makuisen kastikkeen tai tarjoamaan sen pastan sijaan vaikka perunamuusin kanssa.

Tomaattikastike:


1 sipuli


3 valkosipulin kynttä


1 tlk yrttimaustettua tomaattimurskaa


1 rkl kasvisfondia


2 laakerinlehteä


Mustapippuria

Pilko sipuli ja valkosipuli, kuullota niitä hetki öljyssä kattilassa. Lisää loput aineet ja hauduta kastiketta hiljalleen noin 15–20 minuuttia. Jos kastike tuntuu liian sakealta, lisää joukkoon tilkka vettä tai ruokakermaa.