431484.jpg

Ainekset:


1 kg (2pkt) lehtitaikinalevyjä


400g naudan paistijauhelihaa


1 pss texmexmausteseosta


1,5 dl irtonaista pikariisiä (kuivana)


1-2 sipulia


2 tl valkosipulimurskaa


2 tl chilikastiketta


 


Voiteluun:


1 kananmuna

Ota taikinalevyt pöydälle sulamaan. Keitä riisi kypsäksi ja valuta. Ruskista riisin kiehuessa jauheliha pannulla ja valmista texmexkastike pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli, valkosipuli ja chilikastike sekä lopuksi keitetty riisi.

 

Puolita taikinalevyt ja laita täytettä noin ruokalusikallinen/pasteija. Kostuta taikinasta 2 sivua vedellä ja taita sivut vastakkain kolmion muotoon. Painele aukinaiset reunat haarukalla yhteen. Voitele munalla ja paista 225 asteessa 12–15 minuuttia.

Tällä ohjeella tulee mukavan mausteisia, erilaisia pasteijoita. Täytteeseen voi halutessaan lisätä esimerkiksi pilkottua jalapenoa, paprikaa jne. Tällä taikinamäärällä tuli 24 pasteijaa, mutta täytettä olisi riittänyt vielä toiseen satsiin. Minä heitin lopputäytteen sekaan pussillisen herne-maissi-paprikaa ja söimme sen risottona, hyvää oli :) Mutta kannattaa siis puolittaa täytteen määrä tai tehdä tuplasti pasteijoita jos ei halua, että täytettä jää yli.