444678.jpg

Meillä oli lauantaina peli-ilta kavereiden kanssa ja tein syötäväksi isot kasat pitsoja. Tortillapohjat ovat erittäin hyviä pitsapohjia ja varsinkin, kun oli kyse isommasta määrästä niin oli hyvä, ettei tarvinnut taikinan kanssa alkaa touhuilla. Olisihan kaupoissa toki valmiita pakastepitsapohjiakin, mutta minusta ne ovat jo pelkästään koostumukseltaan inhottavia, mausta puhumattakaan… Tortillat ovat käteviä myös jos haluaa illanistujaisissa tai vaikka lasten kanssa tehdä pitsaa niin, että jokainen saa täyttää omansa; laittaa vaan täytevaihtoehdot kuppeihin viereen niin pienemmätkin leipurit pääsevät toteuttamaan itseään :)

 

Minä tein muutamaa erilaista pitsaa, seuraavista aineksista:

Tortillapohjia


Yrttimaustettua tomaattimurskaa


Juustoraastetta


Tonnikalaa


Jauhelihaa (valkosipulilla, suolalla ja mustapippurilla
maustettuna, paistoin sekaan myös sipulia)


Ananasta


Kinkkukuutioita


Vihreitä oliiviviipaleita


Kirsikkatomaatteja

Paistoin pitsoja 225 asteessa grillivastuksen alla noin 5 minuuttia/pellillinen. Tortillojen reunat tummuvat helposti, mutta se ei vaikuta makuun jos eivät ihan mustiksi kärähdä :) Näitä kehuttiin kyllä kovasti ja hyvin hävisivät parempiin suihin.