501316.jpg

Ainekset:


400 g broilerin rintafileetä


1 munan valkuainen


1 rkl vettä


1 rkl soijakastiketta


3rkl maissitärkkelystä

 

Leivitykseen: 3rkl maissitärkkelystä

Paistamiseen: öljyä

 

Kastike:


2,5 dl vettä


2 rkl kanafondia


½ sitruunan mehu


1 rkl soijakastiketta


1 murskattu valkosipulinkynsi


1 rkl maissijauhoja

 


Leikkaa broilerin rintafileet poikkisyin ohuiksi suikaleiksi. Vatkaa valkuainen kulhossa kevyesti vaahdoksi, lisää joukkoon vesi, soija ja maissitärkkelys. Laita broilerisuikaleet liemeen 10 minuutiksi.

Laita 3rkl maissijauhoja lautaselle ja kääntele marinoidut broilerisuikaleet jauhoissa. Kuumenna reilusti öljyä pannussa ja paista broilerisuikaleet muutamassa erässä kuumassa öljyssä.

Mittaa kastikkeen ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää joukkoon kypsät broilerisuikaleet.

Tämä ohje on Hellapoliisilta. Meillä oli päivällisvieraita ja halusin tarjota jotain eksoottisempaa ruokaa, joten tein pääruoaksi tätä kera paistetun riisin. Alkupalana oli jo aiemmin testaamani thai-keitto, tosin tällä kertaa korvasin herkkusienet bambunversoilla. Jälkiruoaksi tein valkosuklaisen hedelmäsalaatin. Kaikki ruoat tekivät hyvin kauppansa!

Tämän ruokakokonaisuuden kanssa suosittelen kokeilemaan australialaista Yellow Tail Shirazia (8,50 €). Viiniin on lisätty hieman sokeria, mikä tasapainottaa mausteisuutta ja pehmeä aromi ei kuitenkaan peitä ruoan miedoimpiakaan makuja. Viini kannattaa tarjota hieman jäähdytettynä. Thaityylisille ruoille on usein tosi hankala löytää sopivaa punaviiniä, mutta tämä oli kyllä erittäin hyvä valinta.