513709.jpg

Ainekset:


1-1,5 kg keräkaalia


2-3 porkkanaa


400g naudan paistijauhelihaa


2 dl täysjyväriisiä (kuivana)


7-8 dl vettä


2 lihaliemikuutiota


3 rkl siirappia


Valkopippuria


Mustapippuria


2 tl kuivattua meiramia


Suolaa tarvittaessa


25 g voita

Kuori ja raasta tai pilko porkkanat. Silppua kaali haluamasi kokoiseksi hakkelukseksi. Kuumenna isossa kasarissa tai kattilassa öljyä ja kuullota kasviksia muutama minuutti. Lisää vesi, riisi ja lihaliemikuutiot. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia. Paista jauheliha pannulla kypsäksi ja lisää kaaliseokseen. Mausta, sekoita ja lisää tarvittaessa hieman vettä (riippuu varmaan mitä riisiä käyttää että paljonko se imee itseensä vettä). Kaada seos uunivuokaan ja lisää muutama nokare voita päälle. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin tunti, tarvittaessa laita kansi tai folio päälle jos alkaa liikaa tummua. Tarjoa puolukkahillon kanssa.

Tein pitkästä aikaa tätä ihanaa ruokaa… oli kyllä hyvää! Jätin sen vielä uuniin kannen alle jälkilämmöllä hautumaan tuon paiston jälkeen kun lähdin asioille, oli ihanaa kun kotiin tullessa ruoka oli valmis ja vielä lämmintä :) Kypsää se oli jo tuon tunnin paistamisen jälkeen, mutta tuo haudutus teki siitä vielä erityisen pehmoisen makuista.