552595.jpg

Ainekset:


1 pkt (450 g ) Fillo-taikinaa

 


Täyte:


400 g marinoituja porsaan suikaleita


½ purjosipuli


½ kiinankaali


2-3 porkkanaa


Suolaa


1 tl sokeria


Soijakastiketta

Leipomiseen:


Öljyä

 

Ota taikina ohjeen mukaan hyvissä ajoin (noin 2 h aikaisemmin) sulamaan.

 


Huuhtele lävikössä lihoista enin marinadi pois. Paista lihat pannulla kypsiksi. Lisää joukkoon pieniksi tikuiksi leikatut porkkanat ja purjo sekä silputtu kiinankaali. Sekoita, laita levy pois päältä ja mausta seos.

 

Avaa taikinakäärö ja leikkaa taikinalevyt sopivan kokoisiksi (sakset olivat aika kätevä apu tässä). Ota pienehkö pino taikinaa kerralla käsittelyyn ja peitä loput pinottuna kostean liinan alle etteivät kuivu. Käytä taikinan ”liimaamiseen” ruokaöljyä seuraavasti: voitele taikinapala OHUESTI öljyllä ja laita päälle toinen levy, taputtele kiinni toisiinsa. Jos haluat hieman paksumman kuoren, laita vielä kolmas kerros samalla tavoin.  Laita 1-2 rkl täytettä levylle, riippuen siitä minkä kokoisia rullia teet. Käännä sivut täytteen päälle ja kääräise rullaksi, käytä jälleen kiinnitykseen tarvittaessa öljyä.

 


Kannattaa mitoittaa taikinan koko niin, ettei käärimiseen jää kovin paljoa taikinaa joka sitten jää mytyksi rullan sivulle. Nosta pellille ja sipaise vielä voiteluksi hieman öljyä. Paista rullia uunissa 175 asteessa 20–30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Nosta talouspaperin päälle hetkeksi, jotta ylimääräinen öljy imeytyy pois. Tarjoa makean tai hapanimelän chilikastikkeen kera. Meillä syötiin lisänä paistettua riisiä.

552598.jpg

Tämä oli taas kokeilevan keittiön kokeileva päivä :) Ihan hauskaa tuo Fillo-taikina oli ja mukava työstää kun ei repeillyt eikä tarttunut mihinkään, vaikka oli uskomattoman ohutta. Täyte onnistui hyvin, vaikka se oli tehty ihan ”mikähän-tähän-kävisi” -tuntumalla. Miehen kanssa yhdessä tehden rullat valmistuivat ihan sutjakasti sarjatyönä, ja oli mukava saada ukkokulta keittiöön hääräilemään kanssani :)

Mukavaa vappua kaikille lukijoilleni! Itse vietän tätä työväen juhlaa osuvasti työn merkeissä :)